Dušené hrušky po čínsku

30 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme tak, abychom nepoškodili stopku. Ovoce postavíme do kastrůlku s trochou vody, přiklopíme pokličkou a 15 minut zvolna dusíme.
  • 2
    Poté hrušky posypeme polovinou cukru, dusíme ještě 5 minut, vyjmeme a dáme stranou.
  • 3
    V troše vody rozkvedláme Solamyl, přilijeme tekutinu, která zbyla po vaření hrušek a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme likér, med a vzniklým sirupem přelijeme hrušky.
  • 4
    Podáváme ihned jako horký dezert, nebo za několik hodin vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.