Dušené hrušky po čínsku
30 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 1lžíceCukr krupice
- 6lžicMed včelí
- 4lžíceLikér pomerančový
- 15gramůSolamyl
- 1šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme tak, abychom nepoškodili stopku. Ovoce postavíme do kastrůlku s trochou vody, přiklopíme pokličkou a 15 minut zvolna dusíme.
- 2Poté hrušky posypeme polovinou cukru, dusíme ještě 5 minut, vyjmeme a dáme stranou.
- 3V troše vody rozkvedláme Solamyl, přilijeme tekutinu, která zbyla po vaření hrušek a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme likér, med a vzniklým sirupem přelijeme hrušky.
- 4Podáváme ihned jako horký dezert, nebo za několik hodin vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.