Dušené hrušky s bezinkami
40 min.
Ingredience
- 1kilogramHrušky
- 250mililitrůSirup bezinkový
- 250mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 1hrstMáta
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50mililitrůSirup hruškový
- 3lžíceBezinková šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
22 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
9 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme, dáme je do hrnce, přelijeme sirupem, vodou a citronovou šťávou. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 30 minut. Poté je dáme na talířky.
- 2Bezinkovou šťávu povaříme. Smetanu ušleháme a za stálého míchání přimícháme do bezinkové šťávy. Směs dáme do misky a přimícháme hruškový sirup. Každou hrušku potřeme hruškovým sirupem a servírujeme se lžící smetanové směsi.
- 3Dezert ozdobíme snítkou máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.