Dušené hrušky s bezinkami

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramHrušky
    • 250mililitrůSirup bezinkový
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 50mililitrůCitronová šťáva
    • 1hrstMáta
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 50mililitrůSirup hruškový
    • 3lžíceBezinková šťáva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
22 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
9 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme, dáme je do hrnce, přelijeme sirupem, vodou a citronovou šťávou. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 30 minut. Poté je dáme na talířky.
  • 2
    Bezinkovou šťávu povaříme. Smetanu ušleháme a za stálého míchání přimícháme do bezinkové šťávy. Směs dáme do misky a přimícháme hruškový sirup. Každou hrušku potřeme hruškovým sirupem a servírujeme se lžící smetanové směsi.
  • 3
    Dezert ozdobíme snítkou máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.