Dušené hrušky s želé
65 min.
Ingredience
- 1litrŠťáva z granátových jablíček
- 100gramůCukr krupice
- 12kusůHrušky
- 2lžíceŽelé rybízové
- 1kusCitrony
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce vložíme 450 ml vody, ovocnou šťávu nebo zředěný likér z černého rybízu, cukr a citrón překrojený na půl.
- 26 hrušek oloupeme, ale ponecháme stopky. Podélně je rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Hrušky vložíme do hrnce se směsí, obalíme je v ní. Na prudkém plameni uvedeme do varu, zmírníme plamen na minimum, zakryjeme a necháme 10 - 15 minut dusit, až hrušky změknou. Hotové je přendáme do mísy. Stejný postup opakujeme z dalšími 6 hruškami.
- 3Šťávu v hrnci vaříme 20 minut, dokud se obsah tekutiny nezmenší na 350 ml. Do horké šťávy dáme rybízové želé a mícháme, až se rozpustí.
- 4Horkým sirupem přelijeme hrušky, necháme vychladnout. Zakryjeme, uložíme do lednice přibližně na 3 hodiny. Během chlazení je několikrát obrátíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.