Dušené krevetové kuličky s rybím dipem
65 min.
Ingredience
- dip
- 6lžicOmáčka rybí
- 1kusLimetka
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1litrVoda pitná
- náplň
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceAsijská omáčka
- 10gramůZázvor celý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 200gramůRýže Basmati
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
741 mg
Postup přípravy
- 1Krevetám odstraníme hlavičky, nožem lehce nařízneme hřbety a odstraníme černou žilku. Pak krevety dobře omyjeme pod tekoucí vodou. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Chilli papričky rozpůlíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a pokrájíme nadrobno. Omytý koriandr drobně pokrájíme.
- 2Připravíme si náplň. V misce si smícháme rozmačkané krevety s asijskou omáčkou a zázvorem.
- 3Vychladlou uvařenou rýži rozdělíme na 12 dílků a pomocí mokrých rukou z ní uhněteme kuličky. Do každé uděláme důlek, vložíme lžičkou náplň a kuličku uzavřeme. Takto upravené kuličky poskládáme do bambusových košíčků (3 ks do jednoho košíčku) a každou kuličku posypeme špetkou chilli koření.
- 4Do woku nalijeme vodu do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15 minut, po této době vyměníme spodní košíček za vrchní a dusíme dalších 15 minut.
- 5Na dip si smícháme rybí omáčku s limetkovou šťávou, chilli papričkami a posekaným koliandrem.
- 6Krevetové kuličky podáváme s dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.