Dušené krevetové kuličky s rybím dipem

65 min.

Ingredience

  • dip
  • náplň
    • 200gramůKrevety tygří - loupané
    • 2lžíceAsijská omáčka
    • 10gramůZázvor celý
    • 1lžičkaChilli koření mleté
    • 200gramůRýže Basmati
    • 1lžičkaChilli papričky - vločky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
741 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevetám odstraníme hlavičky, nožem lehce nařízneme hřbety a odstraníme černou žilku. Pak krevety dobře omyjeme pod tekoucí vodou. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Chilli papričky rozpůlíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a pokrájíme nadrobno. Omytý koriandr drobně pokrájíme.
  • 2
    Připravíme si náplň. V misce si smícháme rozmačkané krevety s asijskou omáčkou a zázvorem.
  • 3
    Vychladlou uvařenou rýži rozdělíme na 12 dílků a pomocí mokrých rukou z ní uhněteme kuličky. Do každé uděláme důlek, vložíme lžičkou náplň a kuličku uzavřeme. Takto upravené kuličky poskládáme do bambusových košíčků (3 ks do jednoho košíčku) a každou kuličku posypeme špetkou chilli koření.
  • 4
    Do woku nalijeme vodu do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15 minut, po této době vyměníme spodní košíček za vrchní a dusíme dalších 15 minut.
  • 5
    Na dip si smícháme rybí omáčku s limetkovou šťávou, chilli papričkami a posekaným koliandrem.
  • 6
    Krevetové kuličky podáváme s dipem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.