Dušené kroupy se zeleninou a tymiánem

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme 1litr vývaru ze zeleninového bujónu.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky, očištěný pórek na kolečka. Mrkev, celer a cuketu nakrájíme rovněž na kostičky.
  • 3
    V tlakovém hrnci podusíme krátce na oleji pórek se slaninou. Přidáme propláchnuté kroupy a osmahneme je.
  • 4
    Podlijeme vínem, necháme ho vydusit, zalijeme vývarem a přidáme zeleninu.
  • 5
    Přiklopíme a vaříme cca 20min.
  • 6
    Hotové kroupy rozdělíme na talíře, posypeme tymiánem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.