Dušené kroupy se zeleninou a tymiánem
50 min.
Ingredience
- 200gramůCuketa
- 100gramůPórek
- 50gramůAnglická slanina
- 30gramůCeler řapíkatý
- 2lžíceOlej olivový
- 100mililitrůVíno bílé
- 100gramůMrkev kořen
- 300gramůJečné kroupy
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1kostkaPolévkové kostky Vitana
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme 1litr vývaru ze zeleninového bujónu.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, očištěný pórek na kolečka. Mrkev, celer a cuketu nakrájíme rovněž na kostičky.
- 3V tlakovém hrnci podusíme krátce na oleji pórek se slaninou. Přidáme propláchnuté kroupy a osmahneme je.
- 4Podlijeme vínem, necháme ho vydusit, zalijeme vývarem a přidáme zeleninu.
- 5Přiklopíme a vaříme cca 20min.
- 6Hotové kroupy rozdělíme na talíře, posypeme tymiánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.