Dušené mrkvové pyré s pomerančovou šťávou
32 min.
Ingredience
- Mrkvové pyré
- 450gramůMrkev kořen
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1kusCibulka jarní
- 1kusPomeranče
- 350mililitrůZeleninový bujón
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
62 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytou oškrabanou mrkev nastrouháme. Z omytého a osušeného pomeranče vymačkáme šťávu. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme nadrobno.
- 2V pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme oříšek másla, přidáme cibulku, promícháme a pod pokličkou cibulku krátce, 1-2 minuty podusíme. Pak přimícháme nastrouhanou mrkev, přilijeme čerstvý zeleninový bujón pro děti, který si uvaříme sami. Znovu vše promícháme a pod pokličkou mrkev dusíme pomalu, přibližně 15-17 minut doměkka. Uvařenou mrkev scedíme, dáme ji do mixéru, přilijeme 50-60ml pomerančové šťávy a směs rozmixujeme na pyré. Toto množství si rozdělíme na 6 porcí, jednu porci podáváme hned vlahou, ostatní si dáme do malých kelímků a po vychladnutí je zamrazíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.