Dušené vepřové medailonky s červeným pepřem
45 min.
Ingredience
- marináda
- 600gramůVepřová panenka
- 2lžíceChilli omáčka
- 5lžicOmáčka sójová
- příloha
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 6kusůLimetka
- 4lžičkyPepř červený celý
- 2,5decilitryHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso, čerstvý koriandr a limetky omyjeme.
- 2Z vepřové panenky nakrájíme malé medailonky, přibližně o síle 2 cm. V míse je smícháme se sójovou a chilli omáčkou.
- 3Z korianru otrháme lísky, limetky nakrájíme na plátky.
- 4Do bambusových košíčků položíme kousky marinovaného masa, mezi ně vložíme plátky ze 4 limetek a lístky koliandru.
- 5Do woku nalijeme hovězí vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 5 minut. Pak košíčky přehodíme (vrchní za spodní) a dusíme dalších 5 minut.
- 6Když z woku košíčky vyjmeme, necháme je zakryté asi 8 minut.
- 7Maso podáváme posypané červeným pepřem a s nakrájenými limetkami na měsíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.