Dušené vepřové medailonky s červeným pepřem

45 min.

Ingredience

  • marináda
    • 600gramůVepřová panenka
    • 2lžíceChilli omáčka
    • 5lžicOmáčka sójová
  • příloha
    • 2,5decilitryHovězí vývar základní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso, čerstvý koriandr a limetky omyjeme.
  • 2
    Z vepřové panenky nakrájíme malé medailonky, přibližně o síle 2 cm. V míse je smícháme se sójovou a chilli omáčkou.
  • 3
    Z korianru otrháme lísky, limetky nakrájíme na plátky.
  • 4
    Do bambusových košíčků položíme kousky marinovaného masa, mezi ně vložíme plátky ze 4 limetek a lístky koliandru.
  • 5
    Do woku nalijeme hovězí vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 5 minut. Pak košíčky přehodíme (vrchní za spodní) a dusíme dalších 5 minut.
  • 6
    Když z woku košíčky vyjmeme, necháme je zakryté asi 8 minut.
  • 7
    Maso podáváme posypané červeným pepřem a s nakrájenými limetkami na měsíčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.