Dušený halibut na mrkvi s rajčaty a sýrem
35 min.
Ingredience
- Dušená mrkev
- 250gramůMrkev kořen
- 2mililitryVoda pitná
- 15gramůPórek
- Dušená rajčata
- 2kusyRajčata
- 2lžíceVoda pitná
- 15gramůMáslo čerstvé
- 40gramůSýr Eidam cihla 30%
- Dušená ryba
- 225gramůHalibut atlantický
- 3lžíceMléko plnotučné
- 1lžíceKopr čerstvý
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka. Omytá zralá rajčata vložíme do misky s horkou vodou na 30 sekund, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Dužinu nakrájíme na kostičky. Očištěný kousek bílé části pórku nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a pórek dáme do malého rendlíku, přilijeme vodu a pod pokličkou ji dusíme 10-12 minut. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme k němu rajčata, pánev zakryjeme a dusíme doměkka. Občas je promícháme, když je z rajčat kaše, pánev odstavíme z plotny a přimícháme měkkou mrkev s pórkem a nastrouhaný sýr. Když sýr roztaje, směs rozmixujeme na pyré.
- 2Filet z halibuta bez kůže vložíme do druhé pánve s rozpuštěným máslem, přidáme k němu 2-3 lžíce mléka, omytou snítku mladého kopru a pod pokličkou rybu dusíme 5-7 minut doměkka. Dušenou měkkou rybu pokrájíme na drobné kousky, dáváme pozor na kostičky, které odstraníme. Pak kousky ryby promícháme s pyré a rozdělíme 4 porce.
- 3Rubu s pyré podávame teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.