Duté ořechové rohlíčky
35 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr moučkový
- 200gramůOřechy vlašské
- 20gramůCukr vanilka
- 200gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- Na ozdobení
- 150gramůPoleva čokoládová
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
526 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mouku s cukrem prosejeme do misky, přisypeme sodu, pomleté ořechy, vanilkový cukr. Nakonec přidáme při pokojové teplotě změklé a na kousky nakrájené máslo. Suroviny rukou vypracujeme na tuhé těsto, z kterého odebíráme přiměřené kousky. Namačkáme těsto do formiček na rohlíčky. Nedáváme ho mnoho, při pečení se rohlíčky nafouknou, uprostřed po pečení zůstanou duté.
- 2Naplněné formičky naskládáme vedle sebe na plech, poté vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 150 stupních 15 minut.
- 3Upečené rohlíčky necháme mírně vychladnout ve formičkách. Následně je klepnutím vyklopíme a ponecháme volně rozložené úplně vychladnout. Nakonec je ozdobíme čokoládovou polevou nebo posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.