Dvojbarevné řezy

65 min.
Slovensko

Ingredience

    • 500gramůMouka pšeničná hladká
    • 300gramůCukr moučkový
    • 6kusůVejce slepičí
    • 200mililitrůOlej rostlinný
    • 20gramůCitronová kůra
    • 30mililitrůCitronová šťáva
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 20gramůKakao
    • 80gramůMarmeláda malinová
    • 15gramůTuk
    • 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
609 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vložíme do mísy, přilijeme olej, přisypeme cukr a důkladně vyšleháme. Přimícháme strouhanou citronovou kůru, přilijeme citronovou šťávu, opatrně vmícháme sníh z bílků a nakonec mouku s práškem do pečiva. Vymícháme těsto, rozdělíme na dvě půlky a do jedné zapracujeme kakaový prášek.
  • 2
    Plech vymažeme tukem, rozprostřeme po celé ploše světlejší těsto, pomažeme silnou vrstvou marmelády, zakryjeme tmavým těstem, potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut. Necháme vychadnout, nakrájíme na úhledné řezy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.