Dvojbarevné řezy
65 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 300gramůCukr moučkový
- 6kusůVejce slepičí
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 20gramůCitronová kůra
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůKakao
- 80gramůMarmeláda malinová
- 15gramůTuk
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
609 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vložíme do mísy, přilijeme olej, přisypeme cukr a důkladně vyšleháme. Přimícháme strouhanou citronovou kůru, přilijeme citronovou šťávu, opatrně vmícháme sníh z bílků a nakonec mouku s práškem do pečiva. Vymícháme těsto, rozdělíme na dvě půlky a do jedné zapracujeme kakaový prášek.
- 2Plech vymažeme tukem, rozprostřeme po celé ploše světlejší těsto, pomažeme silnou vrstvou marmelády, zakryjeme tmavým těstem, potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut. Necháme vychadnout, nakrájíme na úhledné řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.