Dvojbarevný dort
70 min.
Ingredience
- Dort
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůKakao
- 240gramůCukr krupice
- 120gramůMouka pšeničná hladká
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůTuk
- 30gramůMouka polohrubá
- Krém
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 250gramůMáslo čerstvé
- Náplň
- 300gramůMandle mleté
- 240gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 100mililitrůRum
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
37 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Metlou vyšleháme vejce s moučkovým cukrem, postupně přisypeme obě mouky a vymícháme těsto. Rozdělíme napůl, do jedné poloviny přimícháme kakao.
- 2V misce smícháme mleté mandle, cukr, bílky a vyšleháme, přilijeme rum a znovu šleháme.
- 3Formu vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, vložíme tmavý díl těsta, potřeme rumovým krémem, přiklopíme světlou polovinou těsta, vložíme do trouby a pečeme přibližně 35 minut. Dort necháme vychladnout.
- 4Do kovové mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vanilkový cukr, rozšleháme, vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Vyndáme z vroucí vody a ještě šleháme do vychladnutí. Nakonec přimícháme máslo, krémem potřeme korpus dortu i po stranách.
- 5Před podáváním dáme do lednice vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.