Dvojitý koláč

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Vápník
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo smícháme s moukou na drobenku, postupně přidáváme po lžících studenou vodu. Vidličkou směs promícháme, až je dobře zvlhčená a drží pohromadě. Těsto rozdělíme na dva díly, jeden trochu větší než druhý.
  • 2
    Větší díl těsta vyválíme na pomoučeném vále na kruh o síle 3 mm, který bude po obvodu o 4 cm větší než obrácená mělká forma na koláč o průměru 20-23 cm.
  • 3
    Vyválené těsto natočíme na váleček, přeneseme do formy a rozvineme. Těsto přitlačíme ke dnu a stěnám formy. Přebytečné těsto odřízneme, naplníme povidly.
  • 4
    Z menší části těsta vyválíme vrchní díl koláče stejně jako první, vyřízneme nebo vykrojíme v něm otvory. Položíme na povrch náplně a pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 30 minut.
  • 5
    Hotový koláč necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.