Dvojitý koláč
60 min.
Ingredience
- 174gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceVoda pitná
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůPovidla švestková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Máslo smícháme s moukou na drobenku, postupně přidáváme po lžících studenou vodu. Vidličkou směs promícháme, až je dobře zvlhčená a drží pohromadě. Těsto rozdělíme na dva díly, jeden trochu větší než druhý.
- 2Větší díl těsta vyválíme na pomoučeném vále na kruh o síle 3 mm, který bude po obvodu o 4 cm větší než obrácená mělká forma na koláč o průměru 20-23 cm.
- 3Vyválené těsto natočíme na váleček, přeneseme do formy a rozvineme. Těsto přitlačíme ke dnu a stěnám formy. Přebytečné těsto odřízneme, naplníme povidly.
- 4Z menší části těsta vyválíme vrchní díl koláče stejně jako první, vyřízneme nebo vykrojíme v něm otvory. Položíme na povrch náplně a pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 30 minut.
- 5Hotový koláč necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.