Dvoubarevná bábovka
80 min.
Ingredience
- 250gramůTuk
- 250gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyKáva instantní
- 1lžíceVoda pitná
- 30gramůČokoláda bílá
- Poleva
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMléko polotučné
- 2lžíceKáva instantní
- 250gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
33 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
32 mg
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme tuk, cukr a celá vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Oddělíme jednu třetinu hmoty. Zamícháme do ní instantní kávu promíchanou s 1 polévkovou lžící horké vody.
- 2Do vymazané formy dáme polovinu světlé hmoty, pak dáme kávovou hmotu
- 3a nakonec světlou.
- 4Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je bábovka dobře propečená. Necháme ji chvíli vychladnout, potom ji obrátíme na mřížku a necháme úplně vychladnout.
- 5Připravíme polevu:
- 6V hrnci smícháme máslo, mléko a kávu, vše za stálého míchání zahřejeme, až je poleva hladká. Sejmeme ze sporáku a zašleháme moučkový cukr — poleva musí být lesklá a hladká.
- 7Polevu necháme prochladnout a pak ji nalijeme na bábovku, aby byla celá politá. Necháme ztuhnout.
- 8Bílou čokoládu rozpustíme v žáruvzdorné misce nad pánví horké vody. Necháme ji trochu zchladnout. Bílé linky nastříkat z papírového kornoutku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.