Dvoubarevná bábovka

80 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůTuk
    • 250gramůCukr krupice
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 2lžičkyKáva instantní
    • 1lžíceVoda pitná
    • 30gramůČokoláda bílá
  • Poleva
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
33 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
32 mg
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme tuk, cukr a celá vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Oddělíme jednu třetinu hmoty. Zamícháme do ní instantní kávu promíchanou s 1 polévkovou lžící horké vody.
  • 2
    Do vymazané formy dáme polovinu světlé hmoty, pak dáme kávovou hmotu
  • 3
    a nakonec světlou.
  • 4
    Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je bábovka dobře propečená. Necháme ji chvíli vychladnout, potom ji obrátíme na mřížku a necháme úplně vychladnout.
  • 5
    Připravíme polevu:
  • 6
    V hrnci smícháme máslo, mléko a kávu, vše za stálého míchání zahřejeme, až je poleva hladká. Sejmeme ze sporáku a zašleháme moučkový cukr — poleva musí být lesklá a hladká.
  • 7
    Polevu necháme prochladnout a pak ji nalijeme na bábovku, aby byla celá politá. Necháme ztuhnout.
  • 8
    Bílou čokoládu rozpustíme v žáruvzdorné misce nad pánví horké vody. Necháme ji trochu zchladnout. Bílé linky nastříkat z papírového kornoutku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.