Dvoubarevná srdíčka
40 min.
Ingredience
- 325gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůČokoláda hořká
- 175gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMléko plnotučné
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
484 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Mouku smícháme s máslem, mlékem, práškem do pečiva, vejcem a 150 g cukru. Zpracujeme v mixéru. Z poloviny těsta utvoříme kouli, dáme ji na 2 hodiny do lednice.
- 2Do zbytku těsta přimícháme čokoládu, vytvoříme kouli, uložíme ji rovněž na 2 hodiny do lednice.
- 3Světlé těsto vyválíme na plát silný 3 mm, tvořítkem velkým 8 cm vykrajujeme srdíčka. Přendáme na plech s pečicím papírem, dále od sebe. Stejným způsobem zpracujeme čokoládové těsto, přendáme na druhý plech, necháme asi 20 minut v chladu.
- 4Malým tvořítkem vykrojíme nejmenší srdíčko uprostřed každého srdíčka. Prostředním srdíčkem o velikosti 5 cm vykrájíme střední srdíčka a přendáme střední srdíčka ze světlého těsta do největšího čokoládového srdíčka a naopak. Nejmenší srdíčka (2,5 cm) umístíme do středu, vždy naopak, světlé do tmavého a tmavé do světlého.
- 5Posypeme cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Necháme vychladnout a uskladníme do zakryté nádoby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.