Dvoubarevné citrónové krystaly
15 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 200gramůCukr krupice
- 4kusyCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu vodu a cukr, stáhneme plamen, vaříme asi 5 minut. Odstavíme, necháme vychladnout.
- 2Z citrónů nastrouháme 2 lžičky kůry a vymačkáme 175 ml šťávy, vše vmícháme do vychladlé směsi.
- 3Nalijeme do nádoby na zamrazování, zakryjeme a necháme 5 hodin v mrazáku, občas promícháme.
- 4Před podáváním necháme krystaly asi 10 minut v pokojové teplotě. Lžící seškrabujeme povrch, vytvoříme tak zrnitou strukturu. Servírujeme ve vysokých sklenicích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.