Dvoubarevné citrónové krystaly

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu vodu a cukr, stáhneme plamen, vaříme asi 5 minut. Odstavíme, necháme vychladnout.
  • 2
    Z citrónů nastrouháme 2 lžičky kůry a vymačkáme 175 ml šťávy, vše vmícháme do vychladlé směsi.
  • 3
    Nalijeme do nádoby na zamrazování, zakryjeme a necháme 5 hodin v mrazáku, občas promícháme.
  • 4
    Před podáváním necháme krystaly asi 10 minut v pokojové teplotě. Lžící seškrabujeme povrch, vytvoříme tak zrnitou strukturu. Servírujeme ve vysokých sklenicích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.