Dvoubarevné krystaly kávové

15 min.

Ingredience

    • 60gramůCukr krupice
    • 4lžíceKáva instantní
    • 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
47 kcal
Sacharidy
11 g
Cukr
10 g
Vápník
9 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu 750 ml vody, kávu a cukr, občas promícháme. Zmírníme plamen a vaříme 5 minut.
  • 2
    Směs nalijeme do pevné nádoby na zamrazování. Necháme vychladnout, zakryjeme, dáme do mrazáku asi na 5 hodin důkladně zmrazit, občas promícháme.
  • 3
    Před podáváním necháme směs asi 10 minut v pokojové teplotě. Lžící seškrabujeme, aby vznikl zrnitý povrch. Plníme do vysokých sklenic střídavě tmavou a světlou vrstvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.