Dvoubarevné pečivo

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo nebo rostlinný tuk utřeme do pěny, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, žloutek a vše důkladně promícháme v ruce nebo v mixéru. Přisypeme mouku a smícháme. Vypracované těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho přidáme rum a kakao, druhý necháme světlý.
  • 2
    Obě těsta necháme asi hodinu v chladu.
  • 3
    Potom vyválíme na pláty, potřeme bílkem, dáme na sebe a zarolujeme.
  • 4
    Znovu dáme do chladu. Vychlazené těsto krájíme na asi 1/2 cm široká a v průměru 3 cm kolečka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.