Dvoubarevné pečivo
35 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůKakao - prášek
- 1lžíceRum
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 375gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo nebo rostlinný tuk utřeme do pěny, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, žloutek a vše důkladně promícháme v ruce nebo v mixéru. Přisypeme mouku a smícháme. Vypracované těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho přidáme rum a kakao, druhý necháme světlý.
- 2Obě těsta necháme asi hodinu v chladu.
- 3Potom vyválíme na pláty, potřeme bílkem, dáme na sebe a zarolujeme.
- 4Znovu dáme do chladu. Vychlazené těsto krájíme na asi 1/2 cm široká a v průměru 3 cm kolečka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.