Dvoubarevné pusinky
85 min.
Ingredience
- 100gramůČokoláda hořká
- 200gramůCukr třtinový
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
701 mg
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Z bílků a citrónové šťávy ušleháme tuhý sníh, přisypeme cukr a znovu šleháme. Tuhý sníh dáme do cukrářského sáčku, rozevřeme ho a na jedné staně do něj vsuneme držadlo vařečky, vznikne dutina od shora až do špičky sáčku. Nalijeme do ní vlažnou, rozpuštěnou čokoládu.
- 2Na plech s pečícím papírem tvoříme pusinky o průměru 5 cm.
- 3Pečeme zhruba hodinu, potom vypneme troubu a pusinky v ní necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.