Dvoubarevné řezy

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky, máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše zlehka promícháme.
  • 2
    Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné zamícháme kakao.
  • 3
    Na vymazaný a moukou vysypaný plech rozetřeme nejdříve světlé těsto, na něj potom tmavé těsto. Ve středně vyhřáté troubě upečeme.
  • 4
    Po vychladnutí moučník nakrájíme na řezy a pocukrujeme. Můžeme jej také plnit marmeládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 26. 11. 2015
Dvoubarevné řezy
Buchta se povedla, byla dobrá. Ale přiznám se, že dávám přednost spíše řezům z podmáslí, kefírů atd. V rozpisu je napsaná hrubá mouka. Nejprve jsem si toho nevšimla, proto jsem si vybrala tento recept. Po opětovném přečtení, jsem se rozhodla dát mouku polohrubou. Měla jsem obavy, že by těsto nebylo jemné a že by mě třeba drhlo na jazyku 😁. Všechny tyto buchty dělám z hladké nebo polohrubé, nikdy z hrubé. Pekla jsem na 180 stupňů 25 min 🙂.