Dvoubarevné řezy
40 min.
Ingredience
- 250gramůCukr moučkový
- 250gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCukr vanilka
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůKakao - prášek
- 5kusůVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Žloutky, máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše zlehka promícháme.
- 2Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné zamícháme kakao.
- 3Na vymazaný a moukou vysypaný plech rozetřeme nejdříve světlé těsto, na něj potom tmavé těsto. Ve středně vyhřáté troubě upečeme.
- 4Po vychladnutí moučník nakrájíme na řezy a pocukrujeme. Můžeme jej také plnit marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 26. 11. 2015
Dvoubarevné řezy
Buchta se povedla, byla dobrá. Ale přiznám se, že dávám přednost spíše řezům z podmáslí, kefírů atd. V rozpisu je napsaná hrubá mouka. Nejprve jsem si toho nevšimla, proto jsem si vybrala tento recept. Po opětovném přečtení, jsem se rozhodla dát mouku polohrubou. Měla jsem obavy, že by těsto nebylo jemné a že by mě třeba drhlo na jazyku 😁. Všechny tyto buchty dělám z hladké nebo polohrubé, nikdy z hrubé. Pekla jsem na 180 stupňů 25 min 🙂.