Dvoubarevné řezy s kokosovým sněhem
70 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceKakao
- 5lžicMarmeláda višňová
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- Na plech
- 1lžíceTuk
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na sníh
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 200gramůKokos strouhaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1767 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
85 g
Sacharidy
237 g
Vláknina
57 mg
Cukr
98 g
Postup přípravy
- 1Prosátý cukr utřeme s máslem, přidáme dva žloutky, prosátou mouku s kypřícím práškem a na vále vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na dva díly.
- 2První díl vyválíme a položíme na plech, který jsme vymazali a vysypali. Placku potřeme zavařeninou.
- 3Do druhého dílu těsta přimícháme kakao a jeden žloutek. Dobře zapracujeme a z těsta vyválíme placku, kterou položíme na první placku na plechu. Také tento plát pomažeme zavařeninou. Plát překryjeme kokosovým sněhem.
- 4Sníh připravíme ušleháním bílků do pevného sněhu. Poté zašleháme cukr a na závěr „zabalíme“ strouhaný kokos.
- 5Řezy vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme zhruba čtyřicet minut.
- 6Vychladlé krájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.