Dvoubarevné řezy s rumovou polevou
60 min.
Ingredience
- Na plechy a slepení
- 25gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMarmeláda malinová
- Poleva
- 150gramůCukr moučkový
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžíceRum
- Světlé těsto
- 150gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 1lžičkaRum
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 50gramůOřechy vlašské
- 25gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- Tmavé těsto
- 90gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůČokoláda hořká
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 3kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
3 g
Cukr
68 g
Postup přípravy
- 1Světlé těsto: Prosátý cukr smícháme se žloutky, vanilkou, nastrouhanou citrónovou kůrou a třeme cca 20 minut do zhoustnutí. Poté přidáme rum a třeme dalších 10 minut. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, mouku a rozpuštěné, prochladlé máslo.
- 2Těsto promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova, necháme vychladnout.
- 3Na polevu utřeme v míse dohladka cukr s vroucí vodou a rumem dle potřeby.
- 4Tmavé těsto: Prosátý cukr smícháme se žloutky a třeme cca 20 minut do zhoustnutí, přidáme nastrouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, mouku. Těsto zlehka promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. V mírně vyhřáté troubě upečeme a necháme vychladnout.
- 5Obě těsta nakrájíme na řezy, spojíme marmeládou, přelijeme rumovou polevou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.