Dvoubarevné roládky
37 min.
Ingredience
- 180gramůMáslo čerstvé
- 300gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůCitronová kůra
- 25gramůČokoláda hořká
- 25gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme. Postupně přiléváme rozkvedlané vejce a stále šleháme. Do ušlehané hmoty přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny vmícháme strouhanou citronovou kůru, do druhé přimícháme mírně roztavenou čokoládu. Každé těsto vyválíme na stejně velký obdélníkový plát a obě těsta rozřízneme po délce napůl.
- 2Na pracovní stůl nejdříve položíme půlku čokoládového těsta, na ni položíme polovinu citronového těsta, opět položíme čokoládové těsto a poslední vrstvou bude zbytek citronového těsta. Takto navršená těsta zavineme do roládky a necháme půl hodiny v lednici ztuhnout. Plech potřeme tukem, roládku nakrájíme na plátky, které naplocho vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 10 až 12 minut.
- 3Vychladlé sušenky upravíme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.