Dvoubarevný koláč

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
696 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: Máslo ušleháme s vejcem a cukrem, postupně přilijeme mléko a přisypeme mouku, těsto vyšleháme a nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta vlijeme do olejem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a rozetřeme. Do druhé poloviny těsta důkladně vmícháme kakao a nalijeme rovnoměrně na světlé těsto. Pečeme asi půl hodiny ve středně vyhřáté troubě.
  • 2
    Než se koláč upeče, vyšleháme z bílků, moučkového cukru a citronové šťávy polevu, kterou rozetřeme na hotový koláč. Podáváme nakrájené na kostky, aby vynikla barevnost koláče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.