Dvoubarevný koláč
60 min.
Ingredience
- Na polevu
- 100gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 50mililitrůCitronová šťáva
- Na těsto
- 250gramůMouka polohrubá
- 150gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 40gramůKakao
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
696 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Těsto: Máslo ušleháme s vejcem a cukrem, postupně přilijeme mléko a přisypeme mouku, těsto vyšleháme a nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta vlijeme do olejem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a rozetřeme. Do druhé poloviny těsta důkladně vmícháme kakao a nalijeme rovnoměrně na světlé těsto. Pečeme asi půl hodiny ve středně vyhřáté troubě.
- 2Než se koláč upeče, vyšleháme z bílků, moučkového cukru a citronové šťávy polevu, kterou rozetřeme na hotový koláč. Podáváme nakrájené na kostky, aby vynikla barevnost koláče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.