Dvoubarevný koláč s višněmi
75 min.
Ingredience
- 2gramyMáslo čerstvé
- 2gramyCukr moučkový
- 5kusůVejce slepičí
- 350gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 3lžíceKokos strouhaný
- 700gramůKompot višňový
- 60gramůČokoláda hořká
- 6lžicMléko plnotučné
- Na formu
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na ozdobu
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusZtužovač šlehačky
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nastrouháme, kompotované višně slijeme a necháme okapat.
- 2Změklé máslo utřeme v míse s prosátým cukrem, postupně přimícháme vejce, prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec zamícháme mléko. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny vmícháme nastrouhanou čokoládu, do druhé poloviny strouhaný kokos.
- 3Tmavou část těsta vlijeme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Na tmavou část vlijeme světlou, pomocí vidličky obě těsta kroužením lehce promícháme, na těsto naklademe višně a koláč pečeme zhruba 60 minut v troubě předehřáté na 170°C.
- 4Hotový koláč vyklopíme na rovnou plochu a necháme vychladnout. Před podáváním koláč přes sítko posypeme moučkovým cukrem a rozkrájíme na 12 dílů. Každý díl ozdobíme ušlehanou smetanou, v níž jsme rozmíchali ztužovač.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.