Dvoubarevný koláč s višněmi

75 min.
Evropa

Ingredience

    • 2gramyMáslo čerstvé
    • 2gramyCukr moučkový
    • 5kusůVejce slepičí
    • 350gramůMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 3lžíceKokos strouhaný
    • 700gramůKompot višňový
    • 60gramůČokoláda hořká
    • 6lžicMléko plnotučné
  • Na formu
  • Na ozdobu
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1kusZtužovač šlehačky
  • Na posypání
    • 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu nastrouháme, kompotované višně slijeme a necháme okapat.
  • 2
    Změklé máslo utřeme v míse s prosátým cukrem, postupně přimícháme vejce, prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec zamícháme mléko. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny vmícháme nastrouhanou čokoládu, do druhé poloviny strouhaný kokos.
  • 3
    Tmavou část těsta vlijeme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Na tmavou část vlijeme světlou, pomocí vidličky obě těsta kroužením lehce promícháme, na těsto naklademe višně a koláč pečeme zhruba 60 minut v troubě předehřáté na 170°C.
  • 4
    Hotový koláč vyklopíme na rovnou plochu a necháme vychladnout. Před podáváním koláč přes sítko posypeme moučkovým cukrem a rozkrájíme na 12 dílů. Každý díl ozdobíme ušlehanou smetanou, v níž jsme rozmíchali ztužovač.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.