Dvoubarevný zmrzlinový dezert
60 min.
Ingredience
- Bílá vrstva
- 90gramůČokoláda bílá
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Ozdoba
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůČokoláda hořká
- 10gramůMáta
- Tmavá vrstva
- 250gramůČokoláda na vaření
- 2lžíceKoňak Armaňak
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Uděláme vrstvy z čokolády na vaření: rozlámeme čokoládu na kousky, přidáme koňak a dáme do misky nad nádobu s horkou vodou. Mírně zahřejeme, aby se rozpustila, potom ji necháme prochladnout.
- 2Formu na chlebíček vyložíme fólií. Odložíme stranou.
- 3Vejce dáme do misky nad nádobu s horkou vodou. Ušleháme do pěny a dohusta, až za metlou vzniká brázda. Sejmeme ze sporáku a šleháme do vystydnutí.
- 4Šleháme šlehačku, až začne držet tvar. Do prochladlé čokoládové hmoty přidáme našlehaná vejce, poté vmícháme šlehačku.
- 5Polovinu čokoládové hmoty nalijeme do připravené formy a dáme asi na 15 minut do mrazničky. Zbývající směs uschováme.
- 6Zatím připravíme stejným způsobem bílou čokoládovou vrstvu.
- 7Nalijeme bílou i čokoládovou vrstvu na ztuhlou vrstvu ve formě a dáme mrazit 15 minut.
- 8Na bílou vrstvu rozetřeme druhou část tmavé vrstvy a zmrazíme asi 30 minut, až je vrstva dost tuhá, aby se dala krájet.
- 9Formu převrátíme na podávací mísu a odstraníme fólii. Ozdobíme nastříkanými pusinkami šlehačky, nastrouhanou čokoládou a větvičkami máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.