Dýňové bábovičky s mandlovou šlehačkou
15 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůDýně
- 50gramůCukr krupice
- 100gramůŠlehačka ve spreji
- 40gramůMandle mleté
- 2plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
865 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Plátek želatiny vložíme do malého množství vody, necháme nabobtnat. Do rendlíku vlijeme smetanu, přidáme cukr, provaříme, aby se cukr rozpustil, odstavíme. Přidáme vymačkanou želatinu a mícháme, až se rozpustí. Přimícháme kostičky dýňové dužiny, směs nalijeme do malých formiček a necháme vychladnout.
- 2Bábovičky vyklopíme, upravíme na talířky, ozdobíme šlehačkou a posypeme mletými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.