Dýňové koblížky
45 min.
Ingredience
- 300gramůDýně
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 70gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 3kusyžloutek
- 150gramůTvaroh měkký
- 700gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaZázvor
- 0,5lžičkaHřebíček
- 50gramůCukr moučka
- 300gramůZakysaná smetana
- 1litrVoda pitná
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1217 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
47 g
Sacharidy
183 g
Vláknina
467 mg
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a uvaříme ve vodě doměkka.
- 2Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme 2 lžícemi olivového oleje.
- 3Máslo utřeme s krupicovým cukrem do pěny.
- 4Postupně zašleháme vejce i žloutky.
- 5Poté zašleháme i tvaroh a dýňové pyré.
- 6Přidáme i skořici, muškátový oříšek, zázvor a mletý hřebíček.
- 7Nakonec vmícháme mouku.
- 8Lžící tvoříme koblížky, které smažíme na oleji. Ještě teplé je obalíme v cukru a podáváme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.