Dýňové pyré

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme semínka. Předehřejeme troubu na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Obě půlky položíme rozříznutou částí na papír. Pečeme asi hodinu, dokud se dýně nedá propíchnout vidlicí. To bude přibližně za hodinu.
  • 2
    Z vychladlé dýně (abychom ji udrželi v rukou), vydlabeme dužinu, pokrájenou rozmixujeme na kaši, tu vložíme do velkého síta. Síto s dýňovým pyré zavěsíme nad velkou mísu tak, aby se jejího dna nedotýkalo. Dýňové pyré necháme v sítu přes noc v chladničce. Druhý den ho použijeme podle potřeby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.