Dýňové řezy
60 min.
Ingredience
- 500gramůDýně
- 30gramůCukr moučkový
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 15gramůCukr vanilka
- 8gramůMuškátový květ
- 10gramůSkořice mletá
- 700mililitrůVoda pitná
- 15gramůDýňová semínka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Dýni nasypeme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a 10 minut povaříme. Scedíme a necháme okapat.
- 2Do misky nasypeme dýni, vidličkou rozmačkáme, přisypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, mletý muškát, skořici, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Formu na dorty vysteleme papírem na pečení, naplníme těstem, posypeme dýňovými semínky, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 minut.
- 3Těsto necháme vychladnout, nakrájíme na řezy, upravíme na servírovací tác a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.