Dýňovo-jablečná polévka
55 min.
Ingredience
- 1kusDýně
- 5kusůJablka
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 10gramůŠalvěj
- 5gramůMuškátový oříšek
- 1litrVývar drůbeží
- 1lžíceCukr třtinový
- 120mililitrůSmetana
- 40gramůSlanina anglická
- 2kusyŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
9 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Dýni, cibuli i jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Orestujeme je na olivovém oleji a podlijeme vývarem.
- 3Osolíme a opepříme.
- 4Na konci přidáme šalvěj a muškátový oříšek, povaříme 2 minuty a rozmixujeme.
- 5Přidáme smetanu a cukr a ještě chvilku povaříme.
- 6Housku osmažíme nasucho na krutony.
- 7Plátky slaniny také osmažíme nasucho dokřupava.
- 8Polévku podáváme s krutony ozdobené plátkem slaniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.