Dýňovo-jablečná polévka

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
9 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni, cibuli i jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Orestujeme je na olivovém oleji a podlijeme vývarem.
  • 3
    Osolíme a opepříme.
  • 4
    Na konci přidáme šalvěj a muškátový oříšek, povaříme 2 minuty a rozmixujeme.
  • 5
    Přidáme smetanu a cukr a ještě chvilku povaříme.
  • 6
    Housku osmažíme nasucho na krutony.
  • 7
    Plátky slaniny také osmažíme nasucho dokřupava.
  • 8
    Polévku podáváme s krutony ozdobené plátkem slaniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.