Dýňový dort
50 min.
Ingredience
- Drobenka
- 175gramůOřechy vlašské
- 350gramůCukr třtinový
- 175gramůMáslo čerstvé
- 125gramůPiškoty dětské kulaté
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 175gramůMáslo čerstvé
- 225gramůDýně sterilovaná
- 375gramůMouka polohrubá
- 125gramůJogurt bílý
- 1lžíceKoření Orientální
- 125lžicPiškoty dětské kulaté
- 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1583 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
79 g
Sacharidy
200 g
Vláknina
6 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme drobenku: nasekané ořechy smícháme s piškotovými drobečky, cukrem a máslem. Do čtyř forem na dort napěchujeme drobenku.
- 2Máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme dýňový kompot nebo vařenou dýňi, mouku, jogurt, míchané koření, vejce a vše promísíme, až je těsto husté.
- 3Čtyři dortové formy dáme na dva rošty v troubě, tak aby měly nad sebou trochu místa. Na drobenku rozetřeme stejnoměrně těsto a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Po 10 minutách přehodíme rošty.
- 4Hotové placky necháme trochu vychladnout, potom je vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
- 5Jeden upečený plát dáme na plochý tác, ořechovou stranou nahoru, na něj dáme čtvrtinu šlehačky a rozetřeme. Pokračujeme dalšími vrstvami a skončíme plátem těsta drobenkou dolů.
- 6Povrch dortu ozdobíme kopečky šlehačky a posypeme drobečky piškotů. Dort dáme do lednice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.