Dýňový dort

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1583 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
79 g
Sacharidy
200 g
Vláknina
6 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme drobenku: nasekané ořechy smícháme s piškotovými drobečky, cukrem a máslem. Do čtyř forem na dort napěchujeme drobenku.
  • 2
    Máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme dýňový kompot nebo vařenou dýňi, mouku, jogurt, míchané koření, vejce a vše promísíme, až je těsto husté.
  • 3
    Čtyři dortové formy dáme na dva rošty v troubě, tak aby měly nad sebou trochu místa. Na drobenku rozetřeme stejnoměrně těsto a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Po 10 minutách přehodíme rošty.
  • 4
    Hotové placky necháme trochu vychladnout, potom je vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
  • 5
    Jeden upečený plát dáme na plochý tác, ořechovou stranou nahoru, na něj dáme čtvrtinu šlehačky a rozetřeme. Pokračujeme dalšími vrstvami a skončíme plátem těsta drobenkou dolů.
  • 6
    Povrch dortu ozdobíme kopečky šlehačky a posypeme drobečky piškotů. Dort dáme do lednice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.