Dýňový hamburger
30 min.
Ingredience
- 300gramůDýně
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůChilli koření mleté
- 5gramůKmín drcený
- 1lžíceKoriandr
- 200gramůČedar
- 200gramůStrouhanka
- 2lžíceMajonéza
- 30gramůSalát hlávkový
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na kostky nakrájenou dýni uvaříme doměkka.
- 2Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme olejem.
- 3Cibuli osmažíme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek, chilli koření, kmín a koriandr.
- 4Odstavíme z ohně a přidáme čedar, dýňové pyré a strouhanku, až je směs trochu méně horká, přidáme i vejce.
- 5Z této směsi tvoříme karbanátky, které osmažíme na teflonové pánvi z obou stran.
- 6Housky rozkrojíme, na spodní stranu dáme majonézu a list hlávkového salátu, na to dýňový karbanátek a přiklopíme horní částí housky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.