Dýňový kompot s ananasovou šťávou

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 1200gramůDýně
    • 250mililitrůDžus ananasový
    • 1litrVoda pitná
    • 400gramůCukr krupice
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
74 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu krátce svaříme s cukrem tak, aby se cukr rozpustil.
  • 2
    Do svařeného nálevu vsypeme oloupanou, na kostky nakrájenou dýni a vaříme ještě 3 minuty. Potom dýni opatrně vyjmeme z nálevu a vložíme do čistých sklenic.
  • 3
    Nálev zředíme ananasovou šťávou a nalijeme na dýni ve sklenicích tak, aby sahal 1 cm pod okraj. Okraj sklenic otřeme utěrkou. Sklenice uzavřeme víčky a upevníme svorkami.
  • 4
    Sklenice vložíme do zavařovacího hrnce a přilijeme vodu do poloviny výšky sklenic. Kompot zavařujeme při teplotě 85-90 °C 20 minut.
  • 5
    Hotový kompot vyjmeme a po vychladnutí z víček odstraníme svorky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.