Džem ananasový

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
90

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
96 kcal
Sacharidy
25 g
Vláknina
106 mg
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme oloupaný ananas a vložíme do hrnce spolu s citronovou šťávou a najemno nakrájenou kůrou, přilijeme vodu a dáme vařit. Po zahájení varu snížíme příkon tepla a pomalu vaříme asi 1 hodinu, až ananas změkne.
  • 2
    Přisypeme cukr s cayenským pepřem a dále pomalu vaříme. Přitom mícháme, dokud se všechen cukr nerozpustí. Poté zvýšíme příkon tepla a prudce vaříme asi 25 minut, až džem začne houstnout.
  • 3
    Odstavíme z plotny a necháme 10 minut chladnout.
  • 4
    Plníme do vypařených sklenic, které po vychladnutí uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.