Džem dýňový

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
100

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
83 kcal
Sacharidy
22 g
Vláknina
196 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýně nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm, dobře omyté citróny nakrájíme na plátky.
  • 2
    Pokrájenou dýni a citróny vložíme do varné nádoby a zvolna vaříme, až dýně změkne.
  • 3
    Přisypeme cukr, přidáme oloupané mandle nasekané na plátky a strouhaný muškátový oříšek a vše uvedeme do varu. Vaříme, až džem zhoustne, při vaření často důkladně promícháváme.
  • 4
    Odstavíme z ohně a necháme džem ve varné nádobě 10 minut zchladnout.
  • 5
    Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.