Džem jablečno-zázvorový
45 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJablka
- 400mililitrůVoda pitná
- 2kusyCitrony
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 1,5kilogramyCukr krupice
- 4lžíceZázvor celý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
70Postup přípravy
- 1Oloupeme jablka, vykrájíme z nich jádřince a nakrájíme na kostky. Jádřince spolu se slupkami dáme do plátěného sáčku, který řádně zavážeme.
- 2Nakrájená jablka a sáček se zbytky jablek vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme mletou skořici a mletý zázvor, citronovou šťávu a najemno posekanou citronovou kůru. Uvedeme do varu a vaříme, dokud ovoce nezměkne.
- 3Nastrouháme čerstvý zázvor. Ten pak přidáme spolu s cukrem do rozvařených jablek a za sníženého příkonu tepla vaříme do úplného rozpuštění cukru. Vyjmeme sáček, ve kterém se vařily slupky s jádřinci a šťávu z něho vymačkáme do džemu. Pak zvýšíme příkon tepla a vaříme, až džem začne houstnout.
- 4Odstavíme z plotny a necháme 10 minut chladnout. Plníme do vypařených sklenic, které po vychladnutí uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.