Džem jahodový
45 min.

Ingredience
- 2kilogramyJahody zahradní
- 2kilogramyCukr krystal
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
80Postup přípravy
- 1Jahody opereme, zbavíme stopek a necháme okapat. Citrony omyjeme, vymačkáme a kůru nasekáme nadrobno.
- 2Cukr dáme do mírně teplé trouby nahřát. Jahody spolu s citronovou šťávou a nasekanou kůrou vložíme do varné nádoby a zvolna zahříváme. Když jahody začnou pouštět šťávu, začneme směs míchat. Když se šťáva začne vařit, přidáme zahřátý cukr a necháme jej rozpustit. Po úplném rozpuštění cukru uvedeme směs do prudkého varu a vaříme 15-20 minut, až džem zhoustne. Odstavíme a necháme ve varné nádobě 15 minut zchladnout.
- 3Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.