Džem rajčatový

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
120

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
102 kcal
Sacharidy
26 g
Vláknina
378 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr dáme do mírně teplé trouby nahřát.
  • 2
    Citróny omyjeme, vymačkáme z nich šťávu a kůru nasekáme na jemno.
  • 3
    Rajská jablíčka spaříme vařící vodou a oloupeme. Nahrubo je nasekáme, vložíme do varné nádoby, přidáme citrónovou šťávu a najemno nakrájenou kůru a za mírné teploty vaříme, až směs změkne.
  • 4
    Přisypeme zahřátý cukr a mícháme tak dlouho, dokud se zcela nerozpustí.
  • 5
    Zvýšíme příkon tepla, směs přivedeme do varu a vaříme asi 30 minut, dokud džem nezhoustne (doba varu může být i delší, je odvislá od množství vody v rajčatech obsažené).
  • 6
    Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.