Džem rajčatový
75 min.
Ingredience
- 3kilogramyCukr krupice
- 3kilogramyRajčata
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
120Postup přípravy
- 1Cukr dáme do mírně teplé trouby nahřát.
- 2Citróny omyjeme, vymačkáme z nich šťávu a kůru nasekáme na jemno.
- 3Rajská jablíčka spaříme vařící vodou a oloupeme. Nahrubo je nasekáme, vložíme do varné nádoby, přidáme citrónovou šťávu a najemno nakrájenou kůru a za mírné teploty vaříme, až směs změkne.
- 4Přisypeme zahřátý cukr a mícháme tak dlouho, dokud se zcela nerozpustí.
- 5Zvýšíme příkon tepla, směs přivedeme do varu a vaříme asi 30 minut, dokud džem nezhoustne (doba varu může být i delší, je odvislá od množství vody v rajčatech obsažené).
- 6Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.