Džem rybízový s estragonem

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
70

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
43 kcal
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnutý a otrhaný rybíz nasypeme do hrnce, přidáme vodu, zakryjeme a po uvedení k varu poodkryjeme pokličku, aby směs nepřetekla, a vaříme doměkka asi 15 minut. Uvařený rybíz umeleme v pasírovacím mlýnku nebo propasírujeme stěrkou přes síto. Odstraníme tím slupky a jadérka, kterých by v zavařenině nemělo být moc.
  • 2
    Opláchnutý estragon dobře otřepeme, lístky otrháme a nadrobno nasekáme. Přepasírovaný rybíz v hrnci promícháme s želírovacím cukrem, přivedeme k varu a na prudkém ohni vaříme 2 minuty. Směs v pravidelných intervalech promícháváme. Po 2 minutách odstavíme, přimícháme estragon a plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a pořádně uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.