Džem rybízový s estragonem
90 min.
Ingredience
- 1750gramůRybíz červený
- 4kusyEstragon
- 500gramůCukr želírovací
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
70Postup přípravy
- 1Opláchnutý a otrhaný rybíz nasypeme do hrnce, přidáme vodu, zakryjeme a po uvedení k varu poodkryjeme pokličku, aby směs nepřetekla, a vaříme doměkka asi 15 minut. Uvařený rybíz umeleme v pasírovacím mlýnku nebo propasírujeme stěrkou přes síto. Odstraníme tím slupky a jadérka, kterých by v zavařenině nemělo být moc.
- 2Opláchnutý estragon dobře otřepeme, lístky otrháme a nadrobno nasekáme. Přepasírovaný rybíz v hrnci promícháme s želírovacím cukrem, přivedeme k varu a na prudkém ohni vaříme 2 minuty. Směs v pravidelných intervalech promícháváme. Po 2 minutách odstavíme, přimícháme estragon a plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a pořádně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.