Džem z angreštu s citronovou šťávou
27 min.
Ingredience
- 2kilogramyAngrešt
- 800gramůCukr krystal
- 1kusCitrony
- 40gramůPetoza
- 0,25baleníPetol
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
9 g
Cukr
80 g
Postup přípravy
- 1Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky, omyjeme a nasypeme do kameninové nádoby. Rozvaříme doměkka, prolisujeme sítem a za stálého míchání znovu zprudka povaříme cca 5 minut.
- 2Petozu smícháme s cukrem, přidáme k ovoci a znovu vaříme cca 5 minut. Na závěr přisypeme petol a za stálého míchání vaříme další 2 minuty. Přilijeme šťávu vymačkanou z citronu a ihned odstavíme.
- 3Horký džem rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout, zakryjeme celofánem a hlavicí zavíčkujeme. Uchováme na chladném a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.