Džem z angreštu s citronovou šťávou

27 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
9 g
Cukr
80 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky, omyjeme a nasypeme do kameninové nádoby. Rozvaříme doměkka, prolisujeme sítem a za stálého míchání znovu zprudka povaříme cca 5 minut.
  • 2
    Petozu smícháme s cukrem, přidáme k ovoci a znovu vaříme cca 5 minut. Na závěr přisypeme petol a za stálého míchání vaříme další 2 minuty. Přilijeme šťávu vymačkanou z citronu a ihned odstavíme.
  • 3
    Horký džem rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout, zakryjeme celofánem a hlavicí zavíčkujeme. Uchováme na chladném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.