Džem z angreštu s malinami
50 min.
Ingredience
- 1kilogramAngrešt
- 500gramůMaliny
- 1kilogramCukr krupice
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
8 g
Cukr
100 g
Postup přípravy
- 1Plody angreštu očistíme, omyjeme, nasypeme do kastrolu a podlijeme vodou. Rozvaříme zcela do měkka a propasírujeme přes síto. Promísíme s rozmačkanými malinami, za stálého míchání znovu povaříme. Jakmile kaše začne houstnout, přisypeme cukr a vaříme dál. Džem musí dostatečně zhoustnout.
- 2Poté odstavíme, horký džem rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout a uzavřeme. Uchováme na chladnějším a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.