Džem z čerstvých bezinek

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramBezinky
    • 400gramůCukr krystal
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 1baleníPetol
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
114 kcal
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bezinky omyjeme, odstraníme stopky, nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou. Povaříme a poté vymačkáme v plátýnku. Můžeme také syrové dát do lisu na ovoce, kde je rozemeleme.
  • 2
    Šťávu svaříme na polovinu množství, přisypeme cukr a za občasného míchání vaříme dál, až je směs hustá jako med. Na závěr vmícháme petol a odstavíme.
  • 3
    Horký džem rozdělíme do malých skleniček, uzavřeme a uchováme na chladném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.