Džem z čerstvých jahod

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
4 g
Cukr
110 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody očistíme, několikrát propláchneme vodou, necháme okapat. Přibližně dvě třetiny celkového množství vsypeme do kastrolu, povaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr, promícháme a dál vaříme, až se rozpustí. Poté přidáme zbylé jahody, znovu za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
  • 2
    Ještě teplý džem rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout, uzavřeme a uložíme na temném, suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.