Džem z čerstvých jahod
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyJahody zahradní
- 1kilogramCukr krystal
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
4 g
Cukr
110 g
Postup přípravy
- 1Jahody očistíme, několikrát propláchneme vodou, necháme okapat. Přibližně dvě třetiny celkového množství vsypeme do kastrolu, povaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr, promícháme a dál vaříme, až se rozpustí. Poté přidáme zbylé jahody, znovu za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
- 2Ještě teplý džem rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout, uzavřeme a uložíme na temném, suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.