Džem z čerstvých jahod a rybízu

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybíz očistíme, rozmačkáme, vložíme do pánve a zprudka povaříme. Jahody omyjeme, očistíme a přisypeme k rybízové kaši. Za stálého míchání chvíli provaříme.
  • 2
    Přidáme cukr a společně vaříme do zhoustnutí.
  • 3
    Džem necháme trochu vychladnout, poté rozdělíme do čistých skleniček a jakmile zcela vystydne, převážeme celofánem. Uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.