Džem z čerstvých jahod a rybízu
40 min.
Ingredience
- 1litrRybíz červený
- 1kilogramJahody zahradní
- 1,2kilogramyCukr krystal
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Rybíz očistíme, rozmačkáme, vložíme do pánve a zprudka povaříme. Jahody omyjeme, očistíme a přisypeme k rybízové kaši. Za stálého míchání chvíli provaříme.
- 2Přidáme cukr a společně vaříme do zhoustnutí.
- 3Džem necháme trochu vychladnout, poté rozdělíme do čistých skleniček a jakmile zcela vystydne, převážeme celofánem. Uložíme na suchém a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.