Džem z čerstvých jahod, třešní a rybízu
50 min.
Ingredience
- 500gramůTřešně
- 500gramůJahody zahradní
- 500gramůRybíz červený
- 800gramůCukr krystal
- 2,5decilitryVoda pitná
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Všechno ovoce očistíme, omyjeme, rybíz otrháme a z třešní odstraníme pecky. Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme na hustý sirup. Ihed přisypeme ovoce a vše společně vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
- 2Džem rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na suchém a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.