Džem z čerstvých jeřabin
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyJeřabiny čerstvé
- 2decilitryVoda pitná
- 1kilogramCukr krystal
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
136 g
Cukr
100 g
Vápník
2 mg
Postup přípravy
- 1Zralé jeřabiny otrháme, očistíme, propláchneme vodou a nasypeme do kastrolu. Zalijeme vodou a rozvaříme doměkka. Poté prolisujeme a vzniklou kaši znovu povaříme. Přidáme cukr a dál vaříme do zhoustnutí. Mezitím stále mícháme.
- 2Horkou marmeládu ihned rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout a uzavřeme. Uložíme na studeném a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.