Džem z čerstvých jeřabin

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kilogramyJeřabiny čerstvé
    • 2decilitryVoda pitná
    • 1kilogramCukr krystal
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
136 g
Cukr
100 g
Vápník
2 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé jeřabiny otrháme, očistíme, propláchneme vodou a nasypeme do kastrolu. Zalijeme vodou a rozvaříme doměkka. Poté prolisujeme a vzniklou kaši znovu povaříme. Přidáme cukr a dál vaříme do zhoustnutí. Mezitím stále mícháme.
  • 2
    Horkou marmeládu ihned rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout a uzavřeme. Uložíme na studeném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.