Džem z čerstvých jeřabin a jablek

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
168 g
Vláknina
3 g
Cukr
135 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a na hrubém struhadle nakrouháme. Promícháme s cukrem, přidáme omytou kůru z citronu, skořici a přilijeme vodu. Vaříme cca 10 minut za stálého míchání.
  • 2
    Jeřabiny očistíme, otrháme a přidáme k jablkům. Společně vaříme dalších cca 10 minut. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, horkou marmeládu rozdělíme ihned do skleniček a zavíčkujeme, nebo povážeme celofánem a zalijeme parafínem. Uložíme na chladném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.