Džem z čerstvých jeřabin a jablek
40 min.
Ingredience
- 3kilogramyJeřabiny čerstvé
- 2kilogramyJablka
- 2,5kilogramyCukr krystal
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 1kusCitrony
- 1kusSkořice celá
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
168 g
Vláknina
3 g
Cukr
135 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a na hrubém struhadle nakrouháme. Promícháme s cukrem, přidáme omytou kůru z citronu, skořici a přilijeme vodu. Vaříme cca 10 minut za stálého míchání.
- 2Jeřabiny očistíme, otrháme a přidáme k jablkům. Společně vaříme dalších cca 10 minut. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, horkou marmeládu rozdělíme ihned do skleniček a zavíčkujeme, nebo povážeme celofánem a zalijeme parafínem. Uložíme na chladném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.