Džem z čerstvých švestek

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
2 g
Cukr
93 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé švestky důkladně omyjeme, rozkrojíme a odstraníme pecky. Polovinu jich vložíme do hrnce a za stálého míchání doměkka podusíme. Přisypeme cukr a dál vaříme, dokud se cukr nerozpustí.
  • 2
    Zbylé švestky nakrájíme na malé kousky, přidáme do hrnce a rychle vaříme, až džem začne rosolovatět. Mezitím neustále mícháme.
  • 3
    Horký džem rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.