Džem z čerstvých švestek
50 min.
Ingredience
- 2kilogramyŠvestky
- 1,2kilogramyCukr krystal
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
2 g
Cukr
93 g
Postup přípravy
- 1Zralé švestky důkladně omyjeme, rozkrojíme a odstraníme pecky. Polovinu jich vložíme do hrnce a za stálého míchání doměkka podusíme. Přisypeme cukr a dál vaříme, dokud se cukr nerozpustí.
- 2Zbylé švestky nakrájíme na malé kousky, přidáme do hrnce a rychle vaříme, až džem začne rosolovatět. Mezitím neustále mícháme.
- 3Horký džem rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.