Džem z čerstvých třešní
60 min.
Ingredience
- 2kilogramyTřešně
- 800gramůCukr krystal
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
2 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Třešně očistíme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a vypeckujeme. Polovinu jich prolisujeme, přemístíme do kastrolu a povaříme. Poté přisypeme cukr a dál vaříme, dokud se nerozpustí.
- 2Přidáme zbylé třešně a za stálého míchání vaříme, až džem začne rosolovatět. Horký rozdělíme do skleniček, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.