Džem z čerstvých třešní

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
2 g
Cukr
67 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně očistíme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a vypeckujeme. Polovinu jich prolisujeme, přemístíme do kastrolu a povaříme. Poté přisypeme cukr a dál vaříme, dokud se nerozpustí.
  • 2
    Přidáme zbylé třešně a za stálého míchání vaříme, až džem začne rosolovatět. Horký rozdělíme do skleniček, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.