Džem z jahod
50 min.
Ingredience
- 1000gramůJahody zahradní
- 750gramůCukr krupice
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
3 g
Cukr
98 g
Postup přípravy
- 1Jahody omyjeme a očistíme od stopek. Cukr svaříme s vodou, ve chvíli, kdy dosáhne teploty 116 °C, přisypeme jahody.
- 2Během varu odstraňujeme pěnu z povrchu sirupu. Vaříme 5 minut, poté jahody vyjmeme a sirup ohříváme až do té doby, než začne tvořit drobné kuličky, poté vsypeme jahody a vaříme dalších 5 minut.
- 3Vyvařené sklenice na džem ihned plníme ovocem se sirupem. Uzavřeme ještě horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.