Džem z jahod

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
3 g
Cukr
98 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody omyjeme a očistíme od stopek. Cukr svaříme s vodou, ve chvíli, kdy dosáhne teploty 116 °C, přisypeme jahody.
  • 2
    Během varu odstraňujeme pěnu z povrchu sirupu. Vaříme 5 minut, poté jahody vyjmeme a sirup ohříváme až do té doby, než začne tvořit drobné kuličky, poté vsypeme jahody a vaříme dalších 5 minut.
  • 3
    Vyvařené sklenice na džem ihned plníme ovocem se sirupem. Uzavřeme ještě horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.